Scorpions kommer till Jakobstad den 1:a Augusti!!!

14-svyle-21652754f983fd9bfc4

PĂ„ mĂ„ndag kvĂ€ll blev det klart – tillstĂ„nden Ă€r i skick och Scorpions kommer att fĂ„ spela i Jakobstad pĂ„ lördag. Men nĂ„gon riktig hype kring det tyska rockbandet verkar staden inte ha drabbats av.

Folk verkar tycka att det Àr trevligt att nÄgot hÀnder, men just Scorpions imponerar kanske inte.

– Nej, jag ska inte pĂ„ konserten. Det Ă€r dyrt och Scorpions har aldrig legat nĂ€ra mitt hjĂ€rta. Kul att de ordnar, men det Ă€r inte nĂ„got jag vill fara pĂ„, sĂ€ger Simon Grundvall.

Wind of Change och Rock you like a Hurricane och nÄgra lÄtar till minns man, men resten Àr borta, enligt Mathias Enell.

– Vi ”youtubade” nĂ€r det blev tal om att de ska hit. De har haft ganska stora hitar, men det rĂ€cker inte. Och nĂ€r man kommer till Jakobstad brukar det innebĂ€ra att karriĂ€ren kanske inte Ă€r riktigt pĂ„ frammarsch lĂ€ngre, kanske det börjar vara pĂ„ sista versen.

LĂ€derbyxor och ballader

Rainer Rintala har Ànnu inte bestÀmt sig om han ska gÄ pÄ konserten. Men för staden Àr det en vinst, enligt Rintala.

– Det hĂ€r Ă€r en liten stad, och de vĂ€ntar vĂ€l 7000. Det Ă€r ett ganska sakta stĂ€lle annars sĂ„ det Ă€r ett stort plus de orkar arrangera.

Erik Nyberg har skaffat biljett.

– Jag var ocksĂ„ pĂ„ Toto för tvĂ„ Ă„r sedan. Det Ă€r stĂ€mningen man söker. Jag tycker det kunde vara en storkonsert varje Ă„r. Det livar upp staden.

Anna Ekström sÄg bandet i Vasa för ungefÀr 10 Är sedan.

– De har sina lĂ€derbyxor och orkar gĂ„ an pĂ„ scenen. De hör till de banden som gör bra livekonserter. Deras jĂ€ttefina ballader och sedan dĂ„ de ger pĂ„ med de hĂ€r rockiga lĂ„tarna. Det Ă€r bra blandning, sĂ€ger Ekström.

Akta grÀset och banorna

Det stora jobbet inför konserten börjar pÄ allvar pÄ onsdag. DÄ börjar arrangören East Way Live bygga scenen. PÄ torsdag ska 20 talkojobbare tÀcka grÀsmattan med skivor.

– Vi kom sent igĂ„ng, det blir sĂ€kert brĂ„ttom. Men onsdag och torsdag Ă€r det full aktivitet hĂ€r, sĂ€ger underhĂ„llsmĂ€stare Hasse Thel pĂ„ staden Jakobstad.

Thel har gett order om att banorna ska tÀckas med skivor. De ska klara trycket bra. Mer osÀker Àr han för grÀsets del.

– Vi har sprutat med ett medel som gör att det ska tĂ„la att bli övertĂ€ckt. Det blir ju mörkt men vĂ€xer Ă€ndĂ„. Ända till onsdag klipper vi det sĂ„ kort som möjligt.

JÀmfört med dÄ FF Jaro ordnade konserten med Toto för ett par Är sedan har förberedelserna kommit igÄng sent, enligt Thel. East Way Live och deras dotterbolag sköter en hel del sjÀlva. Thel tar förberedelserna med ro.

– Man kan inte ta nĂ„gon större stress. Vi tar det timme för timme. Huvudsaken Ă€r att anlĂ€ggningarna hĂ„lls i skick, att inget förstörs. Eget folk ska köra maskinerna. Vi mĂ„ste vara försiktiga bĂ„de med löparbanorna och grĂ€set.

Omfattande process överraskade

Alla tillstÄnd var klara först pÄ mÄndagen. Det kan bero pÄ att arrangörerna överraskades av hur omfattande processen i Jakobstad mÄste vara.

– Jag tror de Ă€r vana med större arenor dĂ€r det redan finns vissa tillstĂ„nd. Vi har inte det eftersom den hĂ€r planen Ă€r menad för idrott, och man söker skilt för varje tillstĂ€llning, sĂ€ger idrottsdirektör Tove Jansson i Jakobstad.

Det var ÄtgÀrdstillstÄndet som var försenat. Det ska finnas för att man ska fÄ bygga scen, utskÀnkningstÀlt och tÀcka grÀset.

– Och har man inte det fĂ„r man inte hĂ€lsomyndigheternas lov, inte rĂ€ddningsmyndigheternas lov, inte polisens lov. Allt hĂ€nger pĂ„ Ă„tgĂ€rdstillstĂ„ndet, sĂ€ger Jansson.

Taget frÄn Svenska Yle.fi

————————-

Ska nĂ„n av er dit ??? HĂ€rifrĂ„n ska jag, Mats, Cecilia & Jessica. Andreas Àr hemma. Han Ă€r inte intresserad sĂ€ger han. Vi har 4 biljetter med sittplatser 🙂

Oooo, man tackar sĂ„ mycket för kommentaren 😃Ha en bra dag💝

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s